Cyber Monday Sale 40% off unlimited courses & creative assets! 40% off unlimited assets! Save Now
Advertisement
  1. Code
  2. PHP

Започнете да изучувате PHP за WordPress со нашиот нов курс

by
Read Time:1 minLanguages:

Macedonian (Македонски јазик) translation by Vladimir Cvetkoski / Владимир Цветкоски (you can also view the original English article)

Ако работите со WordPress сајтови, веројатно знаете дека се напишани во прогамскиот јазик PHP. Но знаете ли како во суштина работи PHP, освен да копирате и да лепите делчиња код?

Во нашиот нов курс, Научете PHP за WordPress: Први чекори (Learn PHP for WordPress: First Steps), ќе научите како да си ги надградите вашите вештини по WordPress со тоа што почнете да учите PHP.

Што ќе научите

Во овој кус курс, Рејчел Макколин низ примери ќе ви покаже што претставува PHP и како се користи за WordPress теми и дополнителни компоненти. Ќе продолжите да научите како да создадете PHP датотека со неа да генерирате HTML.

Screenshot from the course on learning PHP for WordPressScreenshot from the course on learning PHP for WordPressScreenshot from the course on learning PHP for WordPress

Курсот е кондензиран во само 40 минути така што ќе можете лесно да го поминете, без разлика колку и да сте зафатени. На крајот од курсот, ќе ги сфатите основите на PHP и ќе можете да изведете едноставно програмирање во PHP.

Погледнете го воведот

Запишете се на курсот

Исто така можете да се запишете на нашиот нов курс веднаш со претплата кај Envato Elements. За еднократна симболична месечна претплата, ќе добиете пристап не само до овој курс туку и до растечката библиотека од над 1000 видео курсови и врвните е-книги од оваа дејност на Envato Tuts+.

Освен тоа, ќе добиете неограничен пристап до содржини за преземање од огромната библиотека на Envato Elements од над 440,000 креативни елементи. Создавајте со уникатни фонтови, фотографии, графики и шаблони, и испорачајте подобри проекти побрзо.

Advertisement
Advertisement
Looking for something to help kick start your next project?
Envato Market has a range of items for sale to help get you started.