Advertisement
  1. Code
  2. PHP

Пробајте го нашиот курс по дизајн-шаблони во PHP (PHP Design Patterns) со бесплатен кориснички период

by
Read Time:1 minLanguages:

Macedonian (Македонски јазик) translation by Vladimir Cvetkoski / Владимир Цветкоски (you can also view the original English article)

Final product imageFinal product imageFinal product image
What You'll Be Creating

Без разлика на вашето ниво на познавање, изучувањето на дизајн-шаблоните може да го подобри вашиот код. Тие претставуваат решенија на проблемите со кои се соочува секој програмер во речиси секоја апликација што ја пишува.

Во нашиот сеопфатен курс, PHP дизајн-шаблони (PHP Design Patterns), инструкторот од Envato Tuts+,  Џереми Макпик, ќе ве прошета низ најосновните дизајн-шаблони и ќе ви покаже како да ги имплементирате во PHP. За секој шаблон, ќе видите како се употребува еден шаблон во вистинскиот свет, и како се имплементира целосно во PHP.

Можете веднаш да се запишете на овој курс со бесплатна 10-дневна проба на нашата месечна претплата. Ако одлучите да продолжите, курсот чини само 15 долари месечно, а ќе добиете и неограничен пристап до нашата целосна библиотека од стотици курсеви, во која се додаваат нови секоја недела.

Друг начин како да се подобрите брзо како PHP програмер е да употребувате од фантастичните PHP скрипти на Envato Market. Од шопинг-колички до формулари за контакт, ќе најдете илјадници готови елементи што може да ги приклучите на вашиот PHP сајт, овозможувајќи им импресивна функционалност на вашите корисници, и да заштедите драгоцено време за развој.

Advertisement
Advertisement
Looking for something to help kick start your next project?
Envato Market has a range of items for sale to help get you started.