7 days of WordPress plugins, themes & templates - for free!* Unlimited asset downloads! Start 7-Day Free Trial
Advertisement
  1. Code
  2. Linux

Беплатен Кафе Пауза Курс: Користи Линукс за Развој на Рубин

Scroll to top
Read Time: 1 min

Macedonian (Македонски јазик) translation by Risto Olumchev (you can also view the original English article)

Сакате да работите во Руби? 28/5000Размислете за префрлување на Линукс.

Впрочем, екосистемот на Руби порасна на Unix и Linux оперативни системи како Mac OS X или Ubuntu. Поради оваа причина, Руби пакетите и алатките за градење честопати се Линукс-перформанси и можат да се претстават лошо или да се скршат кога работат под Windows.

Ruby in Linux not WindowsRuby in Linux not WindowsRuby in Linux not Windows

Енвато Тутс+ инструкторот Жозе Мота објаснува повеќе за ова во неговите неодамнешни кафе пауза курсови, Зошто да го користите Линукс за развој на Руби. Тој објаснува некои од предностите на користење на оперативниот систем Линукс преку Windows за развој на Руби. Ќе дознаете како е оптимизирна Ruby алатката и екосистемот за животната средина на Линукс, и ќе добиете некои совети за премин во опкружување со Линукс.

Ќе го научите сето ова во брз, десетминутен видео курс. Погледнете го воведот подолу за да дознаете повеќе.

Можете веднаш да го превземете нашиот нов кафе пауза курс со бесплатен 10-дневен тест на нашата месечна претплата. Ако одлучите да продолжите, тоа чини само 15 долари месечно, а вие ќе добиете пристап до стотици курсеви, со нови додавања секоја недела.

Advertisement
Did you find this post useful?
Want a weekly email summary?
Subscribe below and we’ll send you a weekly email summary of all new Code tutorials. Never miss out on learning about the next big thing.
Advertisement
Looking for something to help kick start your next project?
Envato Market has a range of items for sale to help get you started.