Unlimited Plugins, WordPress themes, videos & courses! Unlimited asset downloads! From $16.50/m
Advertisement
  1. Code
  2. JavaScript

Навратете се на основите со нашиот нов курс по JavaScript 

by
Read Time:1 minLanguages:

Macedonian (Македонски јазик) translation by Vladimir Cvetkoski / Владимир Цветкоски (you can also view the original English article)

Значи сакате да научите JavaScript? Во Основи на JavaScript, ќе започнеме на самиот почеток и ќе покриеме сè што еден почетник треба да знае за јазикот.

Можеби никогаш претходно не сте програмирале, или можеби се запознавате со JavaScript откако сте изучиле друг јазик. Без оглед на ситуацијата, ќе поминеме низ сè што ви е потребно за да работите со еден од најпопуларните и динамични јазици што се користат денес.

Што ќе научите

Во овој сеопфатен видео-курс, инструкторот Ден Велман од Tuts + ќе ве прошета низ сите основи на развивање апликации во JavaScript.

Ќе користите JavaScript во контекстот за којшто е создаден: во прелистувачот. Курсот нема да опфати работа со JavaScript за сервери што се работи во Node.js, или други езотерични средини каде што работи JavaScript - курсот ќе се фокусира на неговото првобитно живеалиште. Низ 53 детални видео-лекции, ќе добиете темелен, опфатен преглед на стариот, добар и едноставен JavaScript.

Гледајте го воведот

Можете веднаш да се запишете на нашиот нов курс со претплата кај Envato Elements. За еднократна симболична месечна претплата, добивате пристап не само до овој курс но и до нашата растечка библиотека со над 1.000 видео-курсеви и најактуелни е-книги од Envato Tuts+.

Освен тоа, ќе добиете неограничени содржини за симнување од огромната библиотека на Envato Elements со над 200,000 слики и 26,000 материјали за дизајн и шаблони. Создавајте со уникатни фонтови, фотографии, графики и шаблони и испорачувајте подобри проекти, побрзо.

Advertisement
Advertisement
Looking for something to help kick start your next project?
Envato Market has a range of items for sale to help get you started.